Sebastian Voegler, trummor, Ulf Åkerhielm bas, Gunnar Åkerhielm piano, Kari Sjöstrand tenorsax 

TALK

Året var 2010 när vi drog igång bandet.

Spelat tillsammans hade vi egentligen alltid gjort eftersom jag och Ulf och blev tillsammans under tidiga 80-talet och spelade ihop i olika sammanhang. 1985 föddes vår son Gunnar. Sen gick det 25 år.

Sebastian blev vårt absoluta klockrena val för att trion skulle bli kvartett!
Sedan dess har vårt unikt täta samspel och karaktäristiska sound hörts på ett hundratal klubbar och spelställen runt om i landet. 

Nisse Sandström:

"När John Coltrane fick frågan av jazzkritikern Carl-Erik Lindgren - Vilka favoriter har du? Svarade han "Alla! " (All of them). Efter att ha lyssnat på CD:n NÅLSÖGA svarar jag likadant, "Alla – och särskilt Kari Sjöstrand." Här bjuder hon och hennes kvartett på strålande, spännande och svängig jazzmusik.

Alla kompositioner är skrivna av Kari. I bluesen EKO bygger hon ett solo som har allt, det gäller även medmusikanterna, Gunnar Åkerhielms superba pianosolo och Ulf Åkerhielms bas. Ulf, för övrigt en av landets mest begåvade basister, bidrar med ett fantastiskt solo i BORTVALSEN. Kari har skapat en stämningsfylld ballad NÅLSÖGA - en fortsättning på Lars Gullins nordiska skönhet och vemod. I POLSKA FRÅN DJUPAVIKEN slås jag av vilken formkänsla alla solisterna har - Ulfs strukturerade stråkbas, Gunnars fria men behärskade pianospel uppbackat av Sebastian Voeglers följsamma trummor.

Det är ibland frestande att göra jämförelser med andra stora jazzstjärnor, i det här fallet är det helt onödigt. Den här kvartetten står på konstnärligt egna ben. Det var länge sedan jag kände en sådan glädje som jag känner inför den här skivan. Varje genomarbetad komposition äger en egen personlighet. Karis svar på detta skulle kunna bli: Är du förvånad?"

Filmklipp, bilder, pressklipp och mer om oss hittar du i menyn till höger!