Gå dit du vill

Nio visor av Kari Sjöstrand

Om vår tid, om att gå sin egen väg, om att hitta hem, frågor, tankar och betraktelser.

Det var 2018. Jag insåg att jag hade skrivit en samling visor som ville bli hörda, så jag arrangerade dom för en liten akustisk sättning med gitarr och bas, flöjt, klarinett, sopran och tenorsax. Så nu finns visprogrammet "Gå dit du vill" - Nio Visor.

Kari Sjöstrand - sång, saxofoner, flöjt och klarinett
Ted Bjurwill - gitarr
Hans Eriksson - gitarr
Henrik Christensen - bas
Texter, musik och arrangemang av Kari Sjöstrand
Inspelning, mix och mastering av Stefan Netsman, Järvsö
© KARISMA MUSIK 2018

Orkesterjournalen 2019:

Nöjet med att recensera skivor är att man då och då överraskas av lysande god musik med fina texter. Arvet efter sin mor författarinnan Ingrid Sjöstrand förvaltar dottern Kari med fina tänkvärda texter. Den egenkomponerade fantasirika musiken är iklädd smakfulla egna arrangemang. Sjöstrand är även en färgstark saxofonist vilket genomsyrar skivan. Hon målar varmt med de olika blåsinstrumenten och sången i växelbruk, till en näringsrik tonpalett. Emellanåt fyller hon på med små vardagsberättelser och fyndiga iakttagelser. Det trumlösa kompet med Henrik Christensen och de två gitarristerna Ted Bjurvill och Hans Eriksson är träffsäkert handplockade. Budskapet från Gå dit du vill är som klippt och skuret för våra jazzklubbar och mildrar säkert träsmaken - tro mig!

Lasse Seger


Andra kommentarer:

Marie Sundberg
Tusen tack för den utsökta och berörande konserten i lördags! Du är så bra på enkla, uttrycksfulla texter, som går rakt in och sätter igång reflektioner. Klädda i dessa jazzfolktoner med alldeles lagom komplexa ackord, och framförda med din härliga röst, blir det en väldigt tilltalande helhet. Sedan uppskattar jag oerhört de instrumentala insatserna, det är ren fröjd att få lyssna till musiker som er!

Maarten
I'm loving your new CD very much. I feel I’m listening to a wonderful blend of Monica Zetterlund and a female Cornelis Vreeswijk, enhanced by your playful and meaningful saxophone storylines.

  • PlayGå dit du vill
Rolf Fre 18 okt 2019
Jag gillar det här!