band_projekt/20180725_181636.jpg

Gå dit du vill

Nio visor av Kari Sjöstrand

Om vår tid, om att gå sin egen väg, om att hitta hem, frågor, tankar och betraktelser.

Jag insåg att jag hade skrivit en samling visor som ville bli hörda, så jag arrangerade dom för en liten akustisk sättning med gitarr och bas, flöjt, klarinett, sopran och tenorsax.

Vi spelar gärna visorna på albumet "Gå dit du vill" live. Delar av programmet passar som inslag var som helst, och alla visorna blir en varierad helkväll. 


Tidningen JAZZ (Orkesterjournalen):

Nöjet med att recensera skivor är att man då och då överraskas av lysande god musik med fina texter. Arvet efter sin mor författarinnan Ingrid Sjöstrand förvaltar dottern Kari med fina tänkvärda texter. Den egenkomponerade fantasirika musiken är iklädd smakfulla egna arrangemang. Sjöstrand är även en färgstark saxofonist vilket genomsyrar skivan. Hon målar varmt med de olika blåsinstrumenten och sången i växelbruk, till en näringsrik tonpalett. Emellanåt fyller hon på med små vardagsberättelser och fyndiga iakttagelser. Det trumlösa kompet med Henrik Christensen och de två gitarristerna Ted Bjurvill och Hans Eriksson är träffsäkert handplockade. Budskapet från Gå dit du vill är som klippt och skuret för våra jazzklubbar och mildrar säkert träsmaken - tro mig!

Lasse Seger


Andra kommentarer:

Marie Sundberg
Tusen tack för den utsökta och berörande konserten i lördags! Du är så bra på enkla, uttrycksfulla texter, som går rakt in och sätter igång reflektioner. Klädda i dessa jazzfolktoner med alldeles lagom komplexa ackord, och framförda med din härliga röst, blir det en väldigt tilltalande helhet. Sedan uppskattar jag oerhört de instrumentala insatserna, det är ren fröjd att få lyssna till musiker som er!

Maarten
I'm loving your new CD very much. I feel I’m listening to a wonderful blend of Monica Zetterlund and a female Cornelis Vreeswijk, enhanced by your playful and meaningful saxophone storylines.

Gå dit du vill
🙂
Rolf Fredriksson 2019-10-18 22:08
Jag gillar det här!